Stabilitatea financiară sau Cât de Important este să te Așezi pe un Scaun cu mai Multe Picioare?

25.10.2021

Fiecare dintre noi are un timp și un loc specific pentru lucrurile importante pe care trebuie să le îndeplinim. 

Ceasurile noastre biologice funcționează diferit, prin urmare perioadele noastre de creștere, stagnare sau scădere variază și nu se sincronizează aproape niciodată. Nu ai simțit cel puțin o dată că te concentrezi mai ușor pentru a învăța un anumit lucru sau a reține o anumită informație doar într-o anumită parte a zilei sau a nopții? Sau că îți place o anumită materie pe care prietenii tăi nu o suportă? Sau pur și simplu că ai înțeles unele lucruri mai devreme sau mai târziu în comparație cu persoanele pe care le cunoști. Ei bine, ăsta este ceasul vieții și bate în mod diferit pentru fiecare dintre noi.

Atunci când vorbim despre stabilitate financiară, de cele mai multe ori, ne referim la surse multiple de venit care să ne satisfacă nevoile zilnice/lunare/anuale și pe lângă acestea...să ne Ofere o Siguranță pentru Planurile și Obiectivele Noastre Materiale și Financiare de Perspectivă, iar aici revin și mai amintesc o dată despre importanța fixării de obiective pe diferite perioade de timp: SCURT (cu orizont de timp apropiat), MEDIU (cu un orizont de timp aproximativ de 10 ani) și LUNGI (cu un orizont de timp de 15-20 de ani sau mai mult).

Și ce alt exemplu mai potrivit pentru a înțelege de ce este important să găsim surse multiple de venit decât un scaun cu picioarele sale? 

Logica sună în felul următor: dacă ai un scaun cu un singur picior, crezi că o să te poți așeza pe el? Răspunsul corect ar fi NU, asta dacă nu cumva ești un fost acrobat și faci exerciții de echilibristică în timpul liber. Dar dacă apare un al doilea și un al treilea picior? Lucrurile deja încep să fie mai stabile iar locul tău pe scaun pare să fie mai comod. După ce creștem de la al patrulea picior în sus, șezutul pe scaun devine cu adevărat sigur și stabil. Dacă reușești să transpui înțelesul acestei metafore în Planul Tău pentru Stabilitatea Financiară, încetul cu încetul, o să te bucuri mai mult de liniștea zilei de azi și de sigurața zilei de mâine. 

RECOMANDĂRI:

1) Economisește 10% din ce reușești să câștigi în fiecare lună. "Cel Mai Bogat Om Din Babilon" expune cât de important este acest aspect pentru a avea parte de liniștea pensionării.

2) Încearcă să te specializezi în domenii diferite sau dacă nu reușești să faci asta, încearcă să te specializezi pe nișe diferite din domeniul tău. Spre exemplu, ești brutar? încearcă să adaugi profesia de cofetar la competențele tale. Ești muncitor calificat cu 8 ore pe zi ca dulgher? Încearcă să găsești persoane care au nevoie de cunoștințele tale pentru a monta mobila din casă, iar exemplele nu se opresc aici...

3) Investește constant în educația ta (EDUCAȚIA DE TOATE TIPURILE ȘI FORMELE CARE SĂ ȚI SE POTRIVEASCĂ ȚIE!). Cu cât nivelul educației pe care îl ai este mai mare și mai calitativ, cu atât vei reuși să aduci un plus valoare persoanelor cu care interacționezi și cu atât mai repede vei primi răsplata dorită.

4) Și poate cea mai importantă recomandare este: RĂBDARE! Stabilitatea financiară trebuie să fie construită pe o fundație sigură, cărămidă cu cărămidă, până când ajungem să avem o casă solidă și un acoperiș rezistent.

Acestea ar fi câteva din recomandările de care încerc și Eu să țin cont pentru că nici Eu nu sunt un expert financiar, dar sunt convins că înarmați cu o doză mare de răbdare și un efort constant orientat către stabilitatea financiară, putem ajunge împreună la linia de sosire.

P.S.: Poți să mai iei în considerare webinariile oferite gratis de diferiți antreprenori și consultanți financiari pentru a obține cunoștine și informații de bază despre Educația Financiară de care ai nevoie. 

Fiți mereu la curent cu noutățile!

© 2021 Ioan Ivanciuc. Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți